Eindelijk was het weer zover! Nadat HV Woonbelang bijna 2 jaar door de corona-pandemie haar leden niet kon ontmoeten, vond woensdag 20 oktober jl. de Algemene Vergadering voor de leden in De Mallemolen te Groesbeek plaats. Mede vanwege het vorig jaar niet kunnen houden van de ledenvergadering was gekozen om een aantrekkelijke en gevarieerde ledenmiddag te houden.

Alle bezoekers werden verwelkomd met een lekkere kop koffie of thee met heerlijke Limburgse vlaai, waarna de algemene ledenvergadering kon starten. Naast de gebruikelijke vaststelling van de financiële en secretariële jaarverslagen, begroting 2022 en werkplan 2022 werd vanuit de leden een aantal onderwerpen naar voren gebracht.

Belangrijke onderwerpen die besproken werden waren de mogelijke sloopplannen/renovatieplannen van de huurwoningen aan de Chopinstraat in Groesbeek en de Ericastraat in Malden. Vanuit de leden ter vergadering kwam ook naar voren dat communicatie vanuit de vorige directie van Oosterpoort veelal te wensen overliet en dat met de huidige nieuwe directie van Oosterpoort (aangetreden per 1 juni dit jaar) in korte tijd al een veel betere communicatie met de huurders tot stand gekomen is. Inmiddels zijn met ondersteuning van HV Woonbelang voor beide projecten bewonerscommissies in het leven geroepen die de belangen van de huurders zoveel mogelijk gaan vertegenwoordigen. Over de projecten Ericastraat en Chopinstraat werd een kleine video-impressie in de vergadering vertoond.

Minder goed nieuws is dat het voor wooncorporaties in 2022 weer mogelijk is een inkomensafhankelijke huurverhoging door te voeren.

Na de vergadering werden de bezoekers getrakteerd op een overheerlijk warm en koud buffet, fantastisch verzorgd door Hofmans Maaltijden & Catering uit Malden en begeleid door de mooie muzikale klanken van Lisette Cillessen op piano. Ook gaat grote dank en waardering uit naar de Mallemolen voor de zeer goede organisatie en het fijne contact.

HV Woonbelang vertegenwoordigt de huurders van Oosterpoort en woningzoekenden in de gemeenten Heumen en Berg en Dal. Kijk op website www.hv-woonbelang.nl om u aan te melden als lid. Ook kunt u zich aanmelden als bestuurslid om actief op te komen voor de belangen van de huurders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.